skip to Main Content

Bükkszentkereszti Üvegműves Ház és Múzeum – Bükkszentkereszt

Bükkszentkereszti Üvegműves Ház és Múzeum bemutatása

Múzeumban az üveg alapanyagaival, az üvegolvasztó kemencével, olvasztóüsttel, az üvegfúvó pipával, az üvegfúvás segédeszközeivel, valamint számos fúvóformával ismerkedhetnek meg a látogatók. A XIX. és a XX. század különféle üvegtárgyai közül igazi ritkaságokat tekinthet meg az érdeklődő.

A múzeum a Bükk hegység üveghutáinak fennmaradt anyagát mutatja be alapításuktól napjainkig, levéltári és egyházi dokumentumok alapján. Kiemelten foglalkozik az utolsó üveghuta történetével, az alapító Schusselka családdal.

Szintén a múzeumban működik az Üvegművesház, amely díszműüvegező látványműhely, melynek termékei helyben megvásárolhatóak.

Készülnek itt olvasztott üvegékszerek, Tiffany technikával készült ajándéktárgyak( angyalok, virágok stb.). Állandó kézműves bemutató keretén belül betekintést nyerhetünk a Tiffany üvegezés rejtelmeibe (üveg angyal elkészítése) .

Nyiltvatartás infó

Az információk tájékoztató jellegűek, melyek folyamatosan változhatnak. Kérjük vegye figyelembe a Forrás*-nál megjelölt infomációkat és ha szükséges, tájékozódjon a szolgáltatás fent feltüntetett weboldalán.

Vasárnap – Hétfő : Zárva.
Kedd – Szombat : 11.00 – 15.00
( A múzeum az időjárás és az ak